| Now reading | |
|
+25Ophigenia Blue A. Underwood Pixie Cissdorie Blackrose Demetria D. Pixie Ema Angelina Lestrange Andrei Dimitrijev Margaret Riddle Loona Smith simbellmyne Tarja Turunen Jake Rawn Nicole Sawyer Evan Riddle Amy Nettles Lily Doria Mist Magenta. Beatrice N. Bell Claire Nora Sophie Clarkson Lianne Thomas Edith Wyman Lana Scarlett Speer Arien 29 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Lily Doria Mist
Broj postova : 563 Age : 32 Lokacija : Eire Registration date : 17.08.2008
| Naslov: Re: Now reading uto ruj 15, 2009 9:24 pm | |
| - Frances Magenta Green. je napisao/la:
- ali mi se nije ni svidjela baš, skroz nekako mi depresivno djeluje.
Barok je takav, ne depresivan (okay, možda malo) nego više spoznaja da svi idemo u kurac i da ćemo umrijeti, ali su zato ljudi baroka bili ful hedonisti i uživali u životu jer su znali da prolazi. Doduše preferiram renesansu. | |
|
| |
Magenta. seks koji hoda.
Broj postova : 946 Age : 31 Lokacija : U tvom ormaru, sa sačmaricom. Registration date : 17.08.2008
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 12:16 am | |
| - Lily Doria Mist je napisao/la:
- Frances Magenta Green. je napisao/la:
- ali mi se nije ni svidjela baš, skroz nekako mi depresivno djeluje.
Barok je takav, ne depresivan (okay, možda malo) nego više spoznaja da svi idemo u kurac i da ćemo umrijeti, ali su zato ljudi baroka bili ful hedonisti i uživali u životu jer su znali da prolazi. Doduše preferiram renesansu. ma kontam ja to, ali stvarno - nakon smrti počinje pravi život dok je život samo patnja? pa come on. mene je to toliko deprimiralo da ono..imaš život pred sobom, živi ga. i pokazuj to u djelima. znam i ja da ćete vi umrijeti, pa vi svi živite ispunjenim životom. | |
|
| |
Evan Riddle
Broj postova : 543 Lokacija : clouds Registration date : 19.08.2008
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 12:33 am | |
| zvuči zanimljivo. kako se zove pisac, knjiga? | |
|
| |
Lily Doria Mist
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 10:51 am | |
ma kontam ja to, ali stvarno - nakon smrti počinje pravi život dok je život samo patnja? Ma ne, ne, takav je bio srednji vijek, oni su živjeli čedno u strahu od Boga i da neće dospijeti u Raj. U baroku su skužili da ćemo svi umrijeti i zato su svi pili, drogirali se, ševili, žderali i bili hedonisti općenito. Evan: bit će ti dosadno, to je zanimljivo kaj ja sad ovako objasnim, ali inače je dosadno. | |
|
| |
Claire
Broj postova : 606 Age : 31 Registration date : 15.08.2008
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 4:18 pm | |
| Meni su i renesansa i barok dosadni, iz jednostavnog razloga kaj niš ne kužim. Al zato volim romantizam. Danas sam si posudila "Zločin i kazna". Sve mi nekako miriši na zabavu. | |
|
| |
Lily Doria Mist
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 10:21 pm | |
| - Madison Gerrard je napisao/la:
- Meni su i renesansa i barok dosadni, iz jednostavnog razloga kaj niš ne kužim.
Kak niš ne kužiš? Pa nije da se ima nekaj posebno za shvaćati... | |
|
| |
Claire
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 10:28 pm | |
| Pa npr. Držić, Gundulić, Marulić i ostali su mi užasno dosadni i nerazumljivi zbog narječja. Na to sam mislila. | |
|
| |
Lily Doria Mist
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 10:31 pm | |
| - Madison Gerrard je napisao/la:
- Pa npr. Držić, Gundulić, Marulić i ostali su mi užasno dosadni i nerazumljivi zbog narječja. Na to sam mislila.
Ma nisu uopće, daj ajde, kužila bih da se žališ na Odiseju ili nekaj, ali Držić je prelagan, jedino što na pola piše na talijanskom pa moraš stalno gledati fusnote. | |
|
| |
Claire
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 10:35 pm | |
| Al meni se to ne da. Mogu pročitati, preko volje, al što mi to vrijedi jer ne razumijem. Zato više volim romantizam. | |
|
| |
Evan Riddle
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 10:47 pm | |
| joj, da, to me živcira - kad ne pišu normalnim hrvatskim jezikom. takve knjige odmah odjebem lagano. | |
|
| |
Arien seks koji sjedi.
Broj postova : 659 Age : 30 Lokacija : middle of nowhere. Registration date : 14.08.2008
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 10:56 pm | |
| ja volim renesansu, ali mi je hrvatska renesansa dosadna. | |
|
| |
Lily Doria Mist
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 11:20 pm | |
| - Evan Riddle je napisao/la:
- joj, da, to me živcira - kad ne pišu normalnim hrvatskim jezikom. takve knjige odmah odjebem lagano.
*čupa kosu s glave* Tada nije bio niti formiran ono što mi smatramo hrvatskom jezikom, svatko je pisao kako je znao i kako je pričao! Tek je kasnije počela borba za hrvtaksi jezik, protumađarizacija, pa ukinuće latinskoga u saboru, ilirski preporod i sve ostalo! *sigh* | |
|
| |
Magenta. seks koji hoda.
Broj postova : 946 Age : 31 Lokacija : U tvom ormaru, sa sačmaricom. Registration date : 17.08.2008
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 11:25 pm | |
| - Lily Doria Mist je napisao/la:
- Evan Riddle je napisao/la:
- joj, da, to me živcira - kad ne pišu normalnim hrvatskim jezikom. takve knjige odmah odjebem lagano.
*čupa kosu s glave*
Tada nije bio niti formiran ono što mi smatramo hrvatskom jezikom, svatko je pisao kako je znao i kako je pričao! Tek je kasnije počela borba za hrvtaksi jezik, protumađarizacija, pa ukinuće latinskoga u saboru, ilirski preporod i sve ostalo! *sigh* je, istina. to mi sad iz hrvatskog radimo. jezik se mijenjao tijekom godina, zašto to nikom ne ide u glavu? | |
|
| |
Lily Doria Mist
| Naslov: Re: Now reading sri ruj 16, 2009 11:29 pm | |
jezik se mijenjao tijekom godina, zašto to nikom ne ide u glavu? Exactly my point. | |
|
| |
Evan Riddle
| Naslov: Re: Now reading čet ruj 17, 2009 11:57 am | |
| ma nek se on slobodno mijenja samo hoću reći da ne volim čitati to. | |
|
| |
simbellmyne
Broj postova : 259 Age : 33 Lokacija : u maxovom zagrljaju Registration date : 24.08.2008
| Naslov: Re: Now reading sub ruj 19, 2009 9:26 pm | |
| ja, ko prava zagorka, nisam niš kužila držića... i živcira me to. nek prevedu te jebene drame jer to nije čitljivo. a neopisivo mi je retardirano svako malo gledati fusnote. ja općenito mrzim hrvatsku književnost... jedini dobar pisac mi je nehajev. i romantizam je the best poe | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Now reading pon ruj 28, 2009 8:39 pm | |
| romantizam, osim poea, ima i ruse, po prvi put ^^ dakle romantizam je must love xP |
|
| |
Evan Riddle
| Naslov: Re: Now reading pon ruj 28, 2009 11:17 pm | |
| pročitala sam vrata percepcije. pa, knjiga je u najmanju ruku zanimljiva. ali bolji mi je drugi dio knjige, raj i pakao, od prvog, vrata percepcije. čitam parfem. sviđa mi se način kojim je pisana i zapanjena sam lakoćom kojom je čitam, jer već godinu-dvije nisam pročitala knjigu brzo, odnosno s lakoćom i zanimljivošću. naravno, moram pričekati da je dovršim, ali meni i dalje ništa ne može nadmašiti pjesmu leda i vatre, odnosno "igru prijestolja", "sraz kraljeva", "oluju mačeva" i "gozbu vrana". samo što pjesma leda i vatre očito nikada neće doživjeti svoj završetak i to me jako ljuti. | |
|
| |
Lily Doria Mist
| Naslov: Re: Now reading uto ruj 29, 2009 11:02 am | |
| - Evan Riddle je napisao/la:
- ali meni i dalje ništa ne može nadmašiti pjesmu leda i vatre, odnosno "igru prijestolja", "sraz kraljeva", "oluju mačeva" i "gozbu vrana". samo što pjesma leda i vatre očito nikada neće doživjeti svoj završetak i to me jako ljuti.
Mene isto, iako doduše ni te četiri nisam pročitala do kraja, sad sam na oluji mačeva. Iako iskreno rečeno, a to sam i raspravljala s Ayom, što više čitam Martina to mi se manje sviđa kako piše, ima neke svoje fix ideje koje čudno ispadaju. I često znam zazujat dok njega čitam... A ipak ga volim. =) | |
|
| |
Pixie
Broj postova : 363 Age : 32 Lokacija : TARDIS Registration date : 04.08.2009
| Naslov: Re: Now reading uto ruj 29, 2009 5:01 pm | |
| renesansa i barok su za popizditi. stalno sam se svađala s profesoricom oko toga. ona nas je uvjeravala da je to predivno i da produhovljuje, a ja sam joj nastojala objasniti da mi se sere od svega toga (iako ne baš tim riječima xD). romantizam obožavam. profesorica i ja smo sad opet u dobrim odnosima jer sam joj stalno upadala u riječ dok smo to obrađivali i u jednom me trenutku pitala dal želim nastaviti pričati umjesto nje xD i onda sam se lijepo raspričala o poeu i byronu i bila sam skroz high a ovaj jebeni ilirizam ne podnosim. boli me kurac za ljudevita gaja i njegov preporod. fakju pederu, nabij si taj svoj patriotizam tako duboko u guzicu da si ga nećeš moći izvaditi ni žlicom za cipele -.-' | |
|
| |
Magenta. seks koji hoda.
| Naslov: Re: Now reading uto ruj 29, 2009 5:12 pm | |
| ovaj..pa da nije bilo tog preporoda, ti sada ne bi pisala ovim slovima i ovim riječima se izražavala i ne bi bilo hrvatskog jezika kao samostalnog. taj preporod je nešto dobro što se dogodilo i hvala bogu da je došlo do njega, iako me smetalo što je gaj smatrao da se isključivo politika mora provlačiti kroz literarna djela. ali taj preporod je bio koristan, što je tako loše u tome što je domoljub, isuse? | |
|
| |
Claire
| Naslov: Re: Now reading uto ruj 29, 2009 6:00 pm | |
| Meni Pix nikad nije bila jasna. Ta kao da nema ni trunke domoljublja u sebi. Pondekad si mislim da je ona možda iz Slovenije došla ili tak nekaj. Mi još ne obrađujemo taj preporod jer smo u zaostatku, al ono kaj smo radili na povijesti u osnovnoj mi je bilo zanimljivo. A i da nije bilo tog preporoda mi bi na javnim mjestima pričali njemački, mađarski ili možda čak još i latinski što definitivno nije dobra stvar. | |
|
| |
Lily Doria Mist
| Naslov: Re: Now reading uto ruj 29, 2009 9:29 pm | |
- ovaj..pa da nije bilo tog preporoda, ti sada ne bi pisala ovim slovima i ovim riječima se izražavala i ne bi bilo hrvatskog jezika kao samostalnog. taj preporod je nešto dobro što se dogodilo i hvala bogu da je došlo do njega, iako me smetalo što je gaj smatrao da se isključivo politika mora provlačiti kroz literarna djela. ali taj preporod je bio koristan, što je tako loše u tome što je domoljub, isuse?
Potpuno potpisujem. Ništa ne bi bilo kao sada, tko zna bi li hrvatski kao takav uopće postojao da nije bilo preporoda. Svi bismo vjerojatno pričali mađarski ili njemački, kao što Mad kaže. Jebote, latinski su maknuli iz sabora prije samo 150 godina. Samo 150. Brr, sva se stresem onda. | |
|
| |
Pixie
Broj postova : 363 Age : 32 Lokacija : TARDIS Registration date : 04.08.2009
| Naslov: Re: Now reading uto ruj 29, 2009 9:51 pm | |
| mene baš briga dal pričamo hrvatski, engleski, mađarski ili turski. samo da nije njemački i nisam domoljub jer nam je država za kurac. eto | |
|
| |
Demetria D.
Broj postova : 431 Age : 29 Lokacija : Fantasy. :) Registration date : 05.08.2009
| Naslov: Re: Now reading uto ruj 29, 2009 9:58 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Now reading | |
| |
|
| |
| Now reading | |
|